Miljøagentene logo

arrangerar Batterijakten for syvende gong og i år har vi fått med oss tidlegare Newton-programleiar Stian Sandø, og vi gleder oss til å setje i gong med vårens store skoleaksjon for miljøet!

For meir informasjon og påmelding gå inn her: www.batterijakten.no

Informasjon om konkurransen

I Batterijakten skal elevane samle inn brukte batteriar, og syte for at dei gjenvinnast i staden for at dei havner i bosset, eller endå verre – i naturen. Alle som melder seg på konkurransen vil motta innsamlingsposer til kver elev, teip til å teipe poler på batteriene og ein plakat til klasserommet for å halde orden på kor mykje dykk har samla inn. Vi vil også tilgjengelegjere «Den lille batteriskulen» slik at du som lærar enkelt kan bruke batterijakten i undervisninga. Alle som deltar får diplom og dei beste batterijegarane vinner pengepremier som kjem heile klassen til gode! 

I år får hovedvinnaren 30.000 kroner som vi oppfordrer til å bruke på miljøføremål/å byggje samhold i klassen. Kver uke premierer vi kreativitet og engasjement gjennom ein bildekonkurranse på nettsida. Alle kan vinne bildekonkurransen uavhengig av antall batterier klassen har samla inn. I tillegg kårer vi fylkesvinnere som mottar miljøfremmande utstyr frå Clas Ohlson. 

I fjor samla vinnerklassen inn vanvittige 3,5 tonn batterier! I år har vi innført nye regler for å forhindre at “det tar heilt av” blant barn og foreldre. I hovedkonkurransen er det no satt eit maksimalt tak for innsamling av batterier og det er mulig å samle fleire poeng direkte frå klasserommet. Les om dei nye reglane på premiesiden eller se generelle regler for meir informasjon.

Det er gratis å vere med på Batterijakten. Det eneste som kreves, er ditt og elevenes engasjement. Konkurransen gir elevene moglegheit til å lære meir om gjenvinning og korleis vi kan ta vare på jordens ressurser.